Bericht vanuit Suriname! - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van chantalgort - WaarBenJij.nu Bericht vanuit Suriname! - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van chantalgort - WaarBenJij.nu

Bericht vanuit Suriname!

Door: Chantal

Blijf op de hoogte en volg

27 September 2008 | Suriname, Paramaribo

Halloooo iedereen!

Een bericht vanuit Suriname!

We zijn hier nu alweer een aantal dagen. Woensdagavond (lokale tijd 18.00 uur) kwamen we na een lange reis aan bij het complex. Er was een mevrouw die ons verwelkomde. We werden naar onze kamers gebracht. De kamer ziet er goed uit, eigenlijk net zoals het op de site wordt getoond. Hier kunnen we wel drie maanden vertoeven:D Ook is hier de hele dag een beheerder aanwezig, Kenneth. Hij woont hier permanent.
De koffers hebben we meteen maar uitgepakt.

Daarna is Kenneth met ons meegegaan naar de supermarkt op de hoek. Deze supermarkt is van Chinese mensen, zoals vele supermarkten. Iedereen noemt de supermarkt dan ook 'de chinees'. Zo, even wat eten en drinken ingeslagen waar we onze koelkastjes mee konden vullen:). De schoonmaakster moest daarna naar huis worden gebracht. Kenneth bood aan mee te rijden. We zijn met hem meegereden en hebben de schoonmaakster naar huis gebracht. Daarna is hij nog door een groot deel van de stad gereden om ons het een en ander te laten zien. Toen we terug waren, waren we echt uitgeput. We waren ondertussen al 24 uur wakker. Dus we zijn lekker op bed gegaan. Even wennen, slapen onder een klamboe. Maar ik heb echt heerlijk geslapen de eerste nacht. Wel was het echt superwarm. Het is hier de hele dag erg warm, ook erg vochtig. 's Nachts koelt het eigenlijk weinig af. Ondertussen ben ik hier redelijk aan gewend.

Donderdag begon onze eerste échte dag in het warme, verre Suriname. We waren erg vroeg wakker. Dit door de warmte en waarschijnlijk ook door het vijf uur tijdsverschil met Nederland. We hebben eerst ontbeten, daarna een duik genomen in het zwembad dat bij het complex hoort, aangezien het alweer erg warm was.
In het complex verblijft ook een meid, Mireille, die evenals wij de pabo doet. Heeel toevallig, maar ze doet dezelfde onderzoeken als wij. Wij hebben nog geen stageplaats, zij wel. Via haar zouden we dus misschien een stapje dichterbij een stageplaats kunnen komen. 's Middags zijn we meteen met de taxi naar het ministerie van onderwijs gegaan. Daar aangekomen bleek de man die we moesten spreken niet aanwezig te zijn. Er hing een papier op zijn kantoordeur met de mededeling dat hij de volgende dag na 12.00 uur weer beschikbaar zal zijn. Daarna zijn we naar het RKBO gegaan. Dit is een instantie voor het rooms katholieke basisonderwijs. De mevrouw meldde ons dat we het eerst maar eens bij het ministerie van onderwijs moesten proberen. Helaas, deze dag zullen we dus geen stap verder komen. De volgende dag zijn we opnieuw naar het ministerie van onderwijs gegaan. Er hing een nieuwe mededeling op de deur: "Maandag weer beschikbaar.". Jajaja... hier moeten we maar aan wennen in Suriname, dit zullen we nog veel vaker tegenkomen. Alles en iedereen is hier 'relaxed':p Vervolgens opnieuw naar het RKBO gegaan. Na drie uur konden we terugkomen, werd ons gezegd. Okay, nou, dan nog maar even de stad in, waar het overigens superdruk is overdag! Wel erg gezellig! In de stad kan ik m'n hobby 'shoppen' redelijk goed uitvoeren:P;)

Na drie uur zijn we opnieuw naar het RKBO gegaan. "Sorry mevrouw, we zijn gesloten," werd ons gezegd. We zeiden dat dit niet de bedoeling kon zijn. We werden naar de directeur verwezen. De directeur was erg verbaasd. "Jullie moeten naar beneden hoor", zei hij. Hmm, we werden dus van het één naar het ander gestuurd. Goed, opnieuw naar beneden gegaan. En wat denk je... nu heeft ze ineens wel tijd! We vertelden over onze studie ed. Ze draaide ineens helemaal om en had alle tijd! Ze gaat nu proberen of we op dezelfde school als Mireille terecht kunnen. Dat zou super zijn! Maandag moeten we weer contact met haar opnemen.
Donderdagavond zijn we met alle mensen uit het complex uiteten geweest. We gingen naar een Javaans restaurant. Het eten was echt super voor ontzettend weinig geld. We kregen zelfs veeeel te veel eten!

Vrijdag, onze tweede dag alweer in Paramaribo. Zoals ik hierboven al schreef, hebben we een nieuwe poging gedaan om een stageplaats te vinden. 's Avonds zijn we naar de 'Parbo-night' geweest.
Het merk Parbo is te vergelijken met Amstel. Dit feest is hier twee keer per jaar. Het was ontzettend druk! Er waren leuke shows, waarbij vooral veel gedanst werd, leuk leuk :D We hebben zelfs een 'Parbo-shirt' weten te bemachtigen;). Daarna nog eventjes in de hangmat zitten kletsen om vervolgens weer heerlijk onder ons klamboetje te gaan liggen;).

Nu is het alweer zaterdag, 27 september, mijn verjaardaggg! Erg apart om met je verjaardag in zo'n ver tropisch land te zijn. Op dit moment is het hier bijna half 10, dus de dag gaat nog beginnen. We gaan vandaag eerst naar een groot zwembad, Vos genaamd. Vervolgens heerlijk uiteten en misschien vanavond even stappen. Het beloofd in elk geval een gezellige dag te worden! Een verjaardag die ik niet snel zal vergeten. Hoe het is verlopen, zal te lezen zijn in het volgende verhaal:D

Hoe is het verder in Nederland? Nog ontwikkelingen die ik niet mag missen?:P

M'n verhaal is ondertussen al errugggg lang.. Dus ik zal er een eind aan maken;)

In ieder geval nog bedankt voor de reacties en felicitaties, Thanx:D

Tot de volgende keer!

Veel liefs, Chantal

• 27 September 2008 - 13:01

Fennie:

Chantal van harte gefeliciteerd met je verjaardag Je hebt een leuk verhaal er op staan. Zo blijven wij ook bij Hoe het daar is .Ik wens je een fijne dag toe .groetjes Fennie en Jacob.

• 27 September 2008 - 20:51

Simone:

Hee!

Van harte gefeliciteerd natuurlijk! Ik had je zonet al een heel verhaal getypt, maar heb toch maar besloten er een mail van te maken ;)! Dus check je mail :D

(k)

• 28 September 2008 - 11:43

Anita:

hee collegaa! Nogmaals van harte gefeliciteerd met je verjaardag! Ik had het ook al per sms gedaan, maar ik weet niet of dat ook is overgekomen. Leuk je verhaal! Ik had die van Agnes ook al even gelezen. Leuke foto's ook. Kunnen wij wel een beetje jaloers op zijn als het hier 's morgens weer es mistig en koud is!! nou geniet ervan enne niet teveel hobby-en he? Liefs Anita

• 28 September 2008 - 17:48

Patrick:

Hallo zusje.
    Alles goed daar?
    Had je gisteren ook al een heel bericht getypt maar die is niet overgekomen.
    Dus doe ik het nog maar een x over.
    Nog van harte gefeliciteerd met je verjaardag.Heel veel plezier daar en tot over 3 maandjes:P

x